Tots els articles d'aquest blog anteriors a Març del 2018 són fruit del treball cooperatiu de grup Disseny Cabrils i producció conjunta amb Xavier Fernández. La resta d'articles són el meu compromís de continuar explorant aquesta línia del coneixement per aportar idees a una transformació més sostenible del nostre entorn.
Domi Muñoz

Modernitat i tradició:
Temps i clima exerceixen una tremenda influència sobre el benestar humà i la salut. Els éssers humans de sempre han fet habitatges per escapar dels capricis de les variacions climàtiques.
Asseguts a la comoditat de les nostres oficines i llars entre un passat en què l'electricitat era inimaginable i un futur en el qual es possible que sigui inassequible, ens veiem obligats a pensar si el preu que estem disposats a pagar pels nostres estils de vida moderns no es massa alt. Potser ha arribat el moment d'aprofitar la tradició a mes de la tecnologia.


diumenge, 28 de desembre del 2014

Que es l'arquitectura bioclimàtica?


Arquitectura bioclimàtica es aquella que aconsegueix un bon confort pels usuaris controlant o utilitzant els elements naturals (el sol, el vent, la pluja, la vegetació, etc) a mes de les propietats dels materials de construcció (capacitat aïllant, inèrcia tèrmica, control de la humitat, etc).

De sempre l'arquitectura tradicional ha utilitzat tècniques bioclimàtiques que es van deixar d'usar al generalitzar-se l'us de combustibles fòssils.
Ara, en moments de crisi es el moment de recuperar aquestes tècniques que degudament millorades ens poden portar inclús al disseny d'edificis de consum energètic casi nul.

El divulgar alguns d'aquests mètodes es el propòsit d'aquest
blog.